Marieke Kassenberg

Het Breng Kenniscentrum heeft een grote toegevoegde waarde voor de Provincie Gelderland. “Het is namelijk een mooi informeel platform waar bedrijven, kennisinstellingen en overheden elkaar ontmoeten om over de toekomst en nieuwe dingen na te denken”, aldus Marieke. Deze gezamenlijke kennisontwikkeling brengt volgens haar dan ook een mooie discussie op gang, met als resultaat afgewogen en gebalanceerde conclusies.

Marieke Kassenberg, en haar collega Peter Blanken, brengen namens de Provincie denkkracht in het Breng Kenniscentrum. Zo volgen en bespreken ze nieuwe interessante ontwikkelingen, en kijken naar maatschappelijke trends, om te achterhalen of de Provincie daar wat mee kan.

Marieke interesseert zich in het bijzonder in twee projecten. Een daarvan is door de Provincie op gang gezet, namelijk het Cargo Hitching project. Dit project omvat een onderzoek naar de mogelijkheid om personenvervoer te combineren met pakketvervoer. Ook De Reiskoffer vindt zij een interessant project, ze is benieuwd of datgene waarin geld gestoken wordt ook daadwerkelijk iets oplevert.