Henk Meurs

henk-meurs.jpg

Henk Meurs is voorzitter van de stuurgroep van het Breng Kenniscentrum. Hij is als mobiliteitsdeskundige consultant bij MuConsult en Professor aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 • Scripts blog
  Mobiliteitsdiensten via een App
  henk-meurs.jpg Henk Meurs - 17 oktober 2016

  Reizigers kunnen in de (nabije) toekomst via een app op hun Smartphone aangeven dat ze naar een bepaalde bestemming willen reizen en welke tijd ze ongeveer op die bestemming willen zijn.

 • oude-vrouw-rolstoel.jpg
  Integratie OV & Wmo-vervoer ook in stad?
  henk-meurs.jpg Henk Meurs - 10 december 2014

  Bij de discussies over de integratie tussen doelgroepenvervoer en OV gaat het vaak over de landelijke gebieden. Lege bussen op het platteland worden in dit systeem vervangen door een integraal systeem waarin de regiotaxi en het OV samengaan. Maar biedt dit ook geen mogelijkheden voor stedelijke gebieden?

 • rolstoel-bus.jpg
  De schakel tussen doelgroepenvervoer en OV
  henk-meurs.jpg Henk Meurs - 5 juli 2013

  Meer mensen met een WMO-indicatie zijn aangewezen op het openbaar vervoer. Maar ook het openbaar vervoer heeft te maken met bezuinigingen. Juist de sociale functie staat onder druk. Een lastige opgave voor veel betrokkenen (gebruikers, bedrijven en overheden). Maar er zijn juist ook kansen zo blijkt uit onderzoek van MuConsult en Radboud Universiteit Nijmegen.