Hoe tevreden zijn chauffeurs van Breng flex? HAN-studenten onderzoeken het

11 maart 2019

Dat reizigers tevreden zijn met Breng flex bleek uit eerder onderzoek van de HAN in 2017 en 2018 . Maar hoe staan de chauffeurs van Breng flex tegenover hun baan? Eerstejaars communicatiestudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzochten het.

Studenten presenteren hun bevindingen

 

Breng flex-chauffeurs zijn trots op hun baan
Breng flex-chauffeurs zijn blije chauffeurs, blijkt over het algemeen uit de resultaten. Zij geven het werken voor Breng flex gemiddeld een 8,1 als rapportcijfer. Van de chauffeurs geeft maar liefst 80% aan trots te zijn op hun werk. Het zal dan ook niet verbazen dat 88% van de Breng flex chauffeurs aangeeft met plezier naar het werk te gaan. Waardering ervaren de chauffeurs vooral van reizigers: 94% heeft aan (heel) veel waardering van reizigers te ervaren. Op de tweede plaats ervaren de Breng flex chauffeurs waardering van vrienden en familie, met op de derde plaats directe Breng flex collega’s.

 

Ruimte voor verbetering

Wat kan er beter? Breng flex chauffeurs geven aan dat er vooral ruimte is voor verbetering van de interne communicatie. Met name de tijdigheid en de compleetheid van de interne informatievoorziening bieden ruimte voor verbetering.

 

 Studenten ondervragen Breng flex-chauffeurs

HAN-studenten hebben in het voorjaar van 2018 Breng flex-chauffeurs ondervraagd over hun baan. Bij een deel van de chauffeurs gebeurde dit terwijl de studenten meereden met een Breng flex-chauffeur. Een ander deel van de Breng flex chauffeurs heeft de vragenlijst online ingevuld. In totaal hebben 34 van de 56 (actieve) chauffeurs de vragenlijst ingevuld, wat neerkomt op een responspercentage van 63%. De bevindingen zijn dus gebaseerd op een steekproef onder de Breng flex chauffeurs en mogelijk niet (volledig) representatief voor alle chauffeurs van Breng flex.

 

Toekomst

Op dit moment is de HAN onderzoek aan het opzetten om de prestaties van en de waardering voor Breng flex te blijven volgen. Geheel volgens HAN-traditie zijn ook daar weer studenten bij betrokken.

 

Delen:

Facebook Twitter Linkedin Email Pinterest