Hoe kan MaaS gecommuniceerd worden richting consumenten?

04 oktober 2018

Het concept ‘Mobility-as-a-Service’ is voor buitenstaanders soms lastig te begrijpen. Is het desondanks toch als totaalconcept te communiceren richting consumenten? En zo ja, hoe dan? Met deze vraag heeft het HAN lectoraat Human Communication Development (HCD) zich het afgelopen half jaar beziggehouden, in samenwerking met GoAbout en het Breng Kenniscentrum – beiden partners in het SCRIPTS-project waar ook de HAN in participeert.

 • DSCN9913.JPG
  Netwerkbijeenkomst BRENG 03-10-2018
  - 3 oktober 2018

  Dit jaar was het thema van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Samen op weg naar maatwerk’. Naast een divers sprekerspanel uit het werkveld kreeg dit jaar ook de reiziger/gebruiker een podium in het mooie pand van Droom! in Elst. Na de ontvangst met een kop koffie en heerlijke appeltaart was het tijd voor een inspirerende middag vol bevlogen presentaties en interessante gesprekken.

 • MaaS_SCRIPTS_afbeelding_blog_sacha_van_hal.jpg (1)
  Nadenken over het vervoer van de toekomst

  Op 22 mei vond het HAN Imagine Global Goals Event plaats in Nijmegen. Het doel van dit event was studenten, medewerkers en praktijkpartners kennis te laten maken met de 17 duurzame werelddoelen die de Verenigde Naties (VN) hebben opgesteld. Eén van de Global Goals is bijvoorbeeld ‘Sustainable cities and communities.’ Op het Global Goals Event gaven Arjen van Weert (Movares), Debra Trampe, Silke Dinessen en Lisanne de Groot (HAN) een workshop genaamd: “Vervoer van de toekomst; voor iedereen”. In deze workshop werden bezoekers gevraagd mee te denken over Mobility as a Service (MaaS).

 • bus-690508_1280.jpg (1)
  María Alonso González onderzoekt of reisgedrag verandert na introductie vraaggestuurd vervoer

  Binnen het SCRIPTS-project doen verschillende wetenschappelijke onderzoekers onderzoek naar Mobility as a Service (MaaS). De komende paar weken worden deze onderzoekers, met verschillende nationaliteiten en expertises, geïnterviewd over hun onderzoek. Vandaag is María J. Alonso González aan de beurt.

 • raphael-nogueira-424330-unsplash.jpg (1)
  Spits op Nijmegen Heyendaal wordt aangepakt

  Overvolle bussen, lange wachtrijen bij het instappen van de trein en slierten studenten die opstoppingen op fietspaden veroorzaken. Zo zag de huidige situatie eruit rondom Nijmegen Heyendaal. Voorgaande studiejaren zaten de bussen en treinen namelijk overvol met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit (RU). Goed nieuws: vanaf maandag 3 september 2018 gaat er een maatregel in die hier verandering in moet brengen.